Logo
Cool Blue advertising on packaging
Op LinkedIn zijn ruim 125.000 Nederlandse bedrijven actief. Hoe zorg je ervoor dat je op valt? Waar Facebook behoorlijk negatief in het nieuws was hoor je eigenlijk weinig over problemen op LinkedIn. LinkedIn wordt dan ook vaak gezien als ‘vacaturesite’ waar mensen zich mooi kunnen presenteren en bedrijven naar hartenlust kunnen zoeken. Ik word zelf ook regelmatig benaderd door bureaus en headhunters die polsen of je geïnteresseerd bent in een nieuwe baan. Dat lijkt dus wel te werken. Maar LinkedIn is veel meer. Het is eigenlijk een perfect podium om je als bedrijf te presenteren.

Tips om het meeste uit je LinkedIn bedrijfspagina te halen

1 aug 2021

In tegenstelling tot Facebook zijn de discussies meestal serieus en lijkt het er op dat de meeste artikelen die geplaatst worden echt iets toevoegen. Weinig grappige filmpjes en foto’s, etc.. Hiermee onderscheidt LinkedIN zich perfect van Facebook en is de combinatie van beide ideaal.

Bepaal je strategie

Een beetje een open deur en eigenlijk al onderdeel van je totaalplan hoe je je wil presenteren naar de buitenwereld. Maar te vaak zien we dat bedrijven even snel een LinkedIN pagina aanmaken en vervolgens niks meer doen. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

 • Waar staat jouw organisatie voor?
 • Wie is je doelgroep?
 • Welke content wil je op dit zakelijke platform delen?
 • Kan je thema’s bedenken voor deze content?

Bedenk goed dat LinkedIN een ander medium is dan Facebook en Twitter. Je moet duidelijk anders schrijven en je kan niet zo maar knippen en plakken.

Maak een bedrijfspagina

Zorg daarom voor een paar zaken:

 • De titel van je pagina. Zet daar in een belangrijk keyword. Google indexeert dit namelijk en als je op dat zoekwoord gevonden wilt worden in Google dan komt je pagina eerder naar voren. Wij hebben bijvoorbeeld staan: Ambasco Reclamebureau Haarlem. Zoekt iemand op Reclamebureau in Haarlem dan komt behalve onze website ook de LinkedIn pagina eerder naar voren.
 • Zorg voor een mooie afbeelding. Je kan de header aanpassen naar wens. Een goede uitstraling van je LinkedIN pagina die herkenbaar is helpt weer bij je uitstraling als bedrijf. Ambasco kan je helpen met een beeld dat past bij je website en huisstijl.
 • Logo, plaats een logo zodat deze als profielfoto herkenbaar wordt. Dit kan bv een variant op je logo zijn. Doel is herkenbaarheid te creëren. Wij gebruiken zelf bv de A. Als een artikel geplaatst wordt dan zie dit staan.
 • Bedrijfsprofiel, About Us. Hier schrijf je een korte samenvatting van het bedrijf. Ga hier bij ook uit van Google. Beetje raar om daar over te beginnen. Maar deze tekst kan ook bijdragen aan je vindbaarheid. Zorg er dus voor dat er belangrijk woorden in je tekst terugkomen waarop mensen zoeken als ze naar jouw diensten zoeken. Gebruik varianten van de zoekwoorden. Google indexeert regelmatig en af en toe aanpassen is daarom een goede investering van je tijd.
 • Koppel je pagina vervolgens aan voor jou belangrijke groepen.

Actief bezig zijn met LinkedIn Content is Marketing!

Het is belangrijk dat je actief bent. Je hoeft echt niet elke dag iets te plaatsen of ergens op te reageren. Maar zorg wel voor een voor jouw realistische planning en zet dit ook in je agenda. Bv 1 x per week een korte post en 1x per maand een wat langer artikel.

Enkele tips waar je rekening mee kan houden bij het plaatsen van een post of langer artikel:

 • Het is belangrijk dat je actief bent. Je hoeft echt niet elke dag iets te plaatsen of ergens op te reageren. Maar zorg wel voor een voor jouw realistische planning en zet dit ook in je agenda.  Bv 1 x per week een korte post en 1x per maand een wat langer artikel.
 • Plaats altijd met een afbeelding of video. Een goede tekst is één, maar jouw bericht valt pas echt op wanneer je hem versterkt met een afbeelding of video.
 • Plan de content in. Zorg ervoor dat je de pagina bijhoudt. Plaats maximaal twee en eventueel drie berichten per week, dat is prima. Teveel gaat irriteren bij je doelgroep. Zoek naar de juiste balans. Heb je meerdere berichten voorbereid dan zou je dit via tools als Hootsuite kunnen beheren. Je kan je berichten met deze tools bijvoorbeeld inplannen en automatisch op gewenste moment te laten publiceren. Hartstikke makkelijk en mooi. Nadeel is wel dat je dan zelf minder actief betrokken bent op het moment van publiceren. Denk daar goed over na. Als je de tijd neemt en een uurtje inplant dan doe je het zelf en ben je op dat moment ook echt even actief bezig met je social media.
 • Plaats op het juiste tijdstip. Klinkt logisch, maar het is handig als je content plaatst als mensen actief zijn op LinkedIN. Je bericht zakt immers snel naar beneden in de tijdlijn.  Uit onderzoek blijkt dat je het best op donderdag kan plaatsen. Maandag en vrijdag zijn de minst goede dagen. Het beste tijdstip van plaatsen is ’s morgens tussenn 7 en 8 uur en ’s middags tussen 17 en 18 uur. Niet verbazingwekkend de momenten dat mensen opstarten of afsluiten.
 • LinkedIn Groepen. Het leuke van LinkedIN is dat er allerlei groepen zijn ontstaan. Lokale groepen (bv kennemer Business voor bedrijven lid van deze ondernemersvereniging in Haarlem). Wordt lid van deze groepen en plaats af en toe eens een reactie of deel een artikel. Je PR is nu heel erg gericht. Wist je dat je ook kan adverteren gericht op een groep? Wil je bv advertentie richten op hockeyers dan zou je kunnen aangeven dat je advertentie alleen geplaatst mag worden in de LinkedIN groep: Hockey Players in Business. Kijk eens wat relevant voor je is.
 • Deel je successen. Buiten je artikelen om is het goed om je successen te delen en je klanten die ook actief zijn op LinkedIn hierin te betrekken.
 • Door een @ voor de klantnaam te zetten als je over hen schrijft wordt automatisch hun bedrijfspagina getoond! Mensen zien graag succes en willen daar bij horen. Zoek je nieuwe medewerkers en je bent actief op LinkedIN en laat regelmatig iets leuks zien van wat je hebt bereikt dan zal die mogelijke medewerker graag met je praten. Voor potentiele klanten geldt precies hetzelfde. Zien ze dat je veel mooie en leuke dingen doet en zoeken ze een bedrijf als jouw bedrijf, naar wie denk je dat ze zullen bellen? Naar je concurrent die alleen maar een statische pagina heeft en waar nooit wat gebeurt of naar jou?

Meten is weten

LinkedIn meet statistieken die je via jouw bedrijfspagina kan bekijken. Gebruik deze data om jouw content te verbeteren. Kijk bijvoorbeeld hoe vaak, hoe en of er op je berichten gereageerd wordt. Welke (type) bericht scoort het beste of beter dan andere berichten. Met die informatie kan je je berichten verbeteren en wordt je deelname op het netwerk steeds belangrijker.

Wat kan Ambasco voor jou betekenen?

Ambasco maakt veel websites. We hebben hierbij aandacht voor vormgeving. Uiteraard! Dat is immers ons bestaansrecht. Mooie functionele vormgeving. Maar we hebben ook oog voor de basis. Voor veel van onze klanten verzorgen we de opmaak van  de LinkedIn, Twitter en Facebook company page. Tevens leveren we regelmatig effectieve beelden die gebruikt kunnen worden in LinkedIn berichten en artikelen. Beeld versterkt je verhaal. Maak er gebruik van!

Laat je inspireren op www.ambasco.nl

Flyerontwerp de Bloementuin
Flyerontwerp de Bloementuin
Sign up for newsletter