Logo

Reclamecampagne tegen de agressie voor het medicijntekort in de apotheken.

Klant

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Specialisme

Logo ontwerp, campagne, app interface en appontwikkeling, posters en flyers

Opdracht

SBA vertegenwoordigt medewerkers in de apotheek. Door toenemend gebrek aan medicijnen hebben medewerkers te maken met agressie. Hierdoor wordt het steeds lastiger om goed personeel te vinden. Doel is een campagne te ontwikkelen die de agressie verlegt en meer begrip kweekt voor de positie van de apotheek en de medewerker van de apotheek.

Het idee

Een postercampagne gecombineerd met flyers en een app waarin mensen hun klachten kwijt kunnen en waarin veel informatie te vinden is over de oorzaken van het medicijntekort. Het thema ‘Als het aan mij ligt’ laat zien dat als het aan de medewerker ligt ze gewoon leveren wat gevraagd wordt. 

Het resultaat

Posters die opgehangen zijn bij ruim 2000 apotheken, een app die duizenden keren is gedownload, een uitgebreide social mediacampagne die de campagne ondersteunt heeft. Dit heeft geresulteert in een positiever beeld over de apotheek en de medewerkers bij dit probleem. 

Laten we kennismaken!

Heb je alleen een kleine opdracht of wil je praten over een campagne, of wil je dat we je op de lange termijn helpen? Allemaal leuk! We wisselen ons werk graag af. Zolang er bij jou maar passie en een idee achter zit.