Logo

Huisstijl, website en expositiesigning ontwikkeld voor Museum Haarlem. Het stadsmuseum van Haarlem en Zuid-Kennemerland.

Klant

Museum Haarlem

Specialisme

Huisstijl, webdesign, campagnes, signing expositie

webdesign

Opdracht

Het museum vertelt het verhaal van de recente en de oude geschiedenis van de stad en zijn omgeving. De organisatie bestaat uit een bestuur, directeur, hoofd museale zaken en circa 100 vrijwilligers. Doordat er veel vrijwilligers zijn heeft het museum te maken met een wisselende communicatie. Er is weinig lijn. Ambasco heeft de opdracht gekregen lijn te brengen in de uitstraling en te helpen bij het verder professionaliseren van de uitstraling. 

webdesign
narrow casting
flyers

Het idee

Een consistente opmaak neerzetten van de promoties van wisselende exposities. Deze opmaak ook doorvoeren in website en vervolgens in exposities. Museum Haarlem heeft in 2020 een grote expositie opgezet genaamd Allemaal Haarlemmers. Deze expositie verteld 1000 jaar geschiedenis van Haarlem. Voor deze expositie heeft Ambasco een campagne opgezet genaamd: ‘Haarlem schrijft geschiedenis’.  Het idee was om de Haarlemmers allemaal mee te nemen in de opzet van deze expositie. 

flyers
signing
signing
webdesign
flyers
flyers
signing
signing
signing
signing
popup museum
jaarverslag
signing

Het resultaat

Een duidelijke consistente uitstraling in alle communicatie naar buiten. Het is nu altijd met één oogopslag duidelijk dat een uiting bij Museum Haarlem vandaan komt. De campagne heeft ook voor het nodige rumoer in de stad gezorgd. Door de ondersteuning van diverse websites en de hoofdwebsite alsmede een uitgebreide social media campagne is de bekendheid van Museum Haarlem sterk gegroeid. 

Laten we kennismaken!

Heb je alleen een kleine opdracht of wil je praten over een campagne, of wil je dat we je op de lange termijn helpen? Allemaal leuk! We wisselen ons werk graag af. Zolang er bij jou maar passie en een idee achter zit.