Logo

Logo ontwerp, branding en website voor IDD Worldwide Dive Academy

Klant

IDD World

Ambasco Werkzaamheden

Logo, huisstijl, boeken, flyer, posters, beurs, website, E-Learning

Website

Opdracht

IDD probeerde al een tijdje om de website te vernieuwen en het merk IDD beter in de markt te zetten. Samen met IDD heeft Ambasco een plan uitgewerkt waarin we eerst naar de uitstraling van het logo, de huisstijl en alle communicatiemiddelen hebben gekeken. Vervolgens is hier een plan op ontwikkeld om na een logo en huisstijl refresh een nieuwe website op te zetten en de nieuwe identiteit vervolgens uit te rollen in boeken, brochures, flyers, virtuele beursstand, diverse webshops en in een nieuwe e-learing omgeving.

ontwerp logo IDD world
Ontwerpidee

Het idee en het resultaat

Bij de uitingen werd gebruikt gemaakt van drie verschillende logo’s. Om eenheid en duidelijkheid te creëren hebben we er één logo van gemaakt om zo de identiteit te waarborgen. De initialen “IDD” als uitgangspunt met kleurgebruik van oceaan blauwtinten. Als contrast hebben we de punt op de “i” signaal rood gemaakt.

IDD is als organisatie enorm gegroeid de laatste jaren. Door de snelle groei heeft de organisatie de website ingehaald en was het nodig hier opnieuw structuur in aan te brengen. De website, een belangrijk platform voor IDD, is volledig opnieuw ingericht en met een frisse nieuwe layout klaar voor de toekomst gemaakt.

De nieuwe website gebouwd op WordPress is ingericht op niveau, van beginner tot professional. Daarnaast is de identiteit in zowel interne als externe communicatie doorgevoerd zoals elearning, promotiemateriaal en meer. 

Het logo en de huisstijl hebben zo een upgrade gekregen met als resultaat dat het volledige imago een flinke boost kreeg. 

Laten we kennismaken

Heb je alleen een kleine opdracht of wil je praten over een campagne, of wil je dat we je op de lange termijn helpen? Allemaal leuk! We wisselen ons werk graag af. Zolang er bij jou maar passie en een idee achter zit.