Logo

Gevestigd in Haarlem of omgeving en op zoek naar een goede huisstijl en professioneel logo?

Ambasco is gespecialiseerd in de ontwikkeling van een sterk logo en bijpassende huisstijl.

Opgegroeid in Haarlem zowel als bedrijf als alle medewerkers van Ambasco hebben we een zwak voor elke organisatie uit Haarlem. We zijn gevestigd op fietsafstand en komen graag langs om te praten over de ambities en wensen want we willen graag dat elk bedrijf uit Haarlem en de omgeving net dat stapje voor heeft op de rest en dat stapje begint met een professioneel en onderscheidend logo en bijbehorende huisstijl en website. We vertrouwen je! Vertrouw je ons? Neem dan snel contact op. Wij kijken uit naar een samenwerking.

Wil je eerst wat inspiratie op doen? Lees dan verder hoe we je helpen en waar we op letten of neem een kijkje op onze werkpagina voor diverse voorbeelden van ons werk.

Waar moet je aan denken als je een logo ontwikkelt?

Belangrijk om je te realiseren is dat het logo de identiteit van de organisatie verbeeld. Zodra je met ons in zee gaat gaan we samen een proces door om de kernwaarden te identificeren. Deze kernwaarden vertalen we grafisch en hiermee vormen uiteindelijk de basis voor je volledige huisstijl. De huisstijl is eigenlijk een verzamelnaam voor het complete plaatje dat je als bedrijf wil uitstralen. Het gevoel dat het teweeg brengt is van belang. Wat wilt u bereiken? Een sportschool wil wellicht een dynamisch, actief gevoel bereiken terwijl een dokter wil dat iemand zich op zijn gemak voelt.

Voor ons als grafisch ontwerpers is het belangrijk dat we het bedrijf en de doelgroep goed begrijpen. De eerste stap die daarom ook zullen zetten is praten en kijken. We willen voelen hoe het bedrijf werkt en we willen weten waar jullie voor staan. Uiteindelijk draait het bij de huisstijl om herkenbaarheid. Het gebruik van een beeldmerk, specifieke vormen, lettertype, kleuren en ook foto’s zorgen ervoor dat uw doelgroep uw uitingen herkent. Het consistent toepassen van deze uitingen zorgen ervoor dat het merk steeds sterker wordt. Mensen zullen in één oogopslag gaan zien dat een uiting bij uw organisatie vandaan komt.

Het resultaat van een krachtige huisstijl

Bij de ontwikkeling van het logo denk je ook na over bv de juiste kleuren voor het bedrijf. Kleuren hebben een bepaalde emotie. Vervolgens wordt de stijl doorgetrokken naar briefpapier, visitekaartjes, powerpoint slides, website, buitenreclame en soms ook bedrijfskleding. De huisstijl gaat echter nog verder. Feitelijk is elk contact dat een organisatie met de buitenwereld heeft onderdeel van de huisstijl.

Na de ontwikkeling van de basis van het logo en de huisstijl gaan we samen met de organisatie een stap verder en kijken we naar de brochures, buitenreclame, verpakking, eventuele bedrijfskleding, autobestickering, beurspresentaties, posters, enzovoort.

Het gevolg van een krachtige huisstijl

Het consistent doorvoeren van de huisstijl in alle contacten van de organisatie met zowel de buitenwereld als de interne medewerker zorgt voor een enorme herkenbaarheid en duidelijkheid. Voor de medewerkers wordt makkelijk omdat het voor hen altijd duidelijk is hoe ze iets moeten presenteren. Hoe sluiten ze af in een e-mail, hoe ziet een powerpoint er uit. De boodschap is consequent. Een positieve uitstraling zorgt er ook voor de mensen de organisatie als een positief ‘wezen’ gaan zien. Iets waar mensen bij willen horen. Zowel om te werken als om klant te worden.

Laten we kennismaken!

Heb je alleen een kleine opdracht of wil je praten over een campagne, of wil je dat we je op de lange termijn helpen? Allemaal leuk! We wisselen ons werk graag af. Zolang er bij jou maar passie en een idee achter zit.