Logo
Cool Blue advertising on packaging
Wist je dat er producten zijn waar een aantal standaardkleuren voor worden gebruikt? Je maakt hier zelf gebruik van. Vaak zonder dat je het door hebt.

Kleurgebruik in verpakking

10 sep 2021

De kleur van verpakkingsontwerp van aardappelen

We hebben voor Vanka Aardappelgroothandel meerdere verpakkingslijnen ontworpen. Bij het opzetten van de ontwerpen houden we rekening met de kleurcodes die verbonden zijn aan de type aardappel. Zo moet er altijd blauw in de verpakking van de kruimige aardappel aanwezig zijn en groen in de vastkokende aardappel. Grappig hè. Waarschijnlijk pak je onbewust de groene zak als je vastkokende aardappelen wil hebben.

Chocoladeverpakking en de basiskleuren van smaak

Bij chocolade is dit ook het geval. Voor pure chocola gebruik je rood en voor melk blauw. Kijk maar eens naar de onderste band van deze combiverpakking hagelslag. Het is handig dat je onbewust precies die verpakking pakt met de juiste kleur. Sommige merken houden zich hier alleen niet aan. Kijk maar eens naar de verpakking van Tony Chocolony en Verkade Chocolade. Bij Tony hebben ze het precies andersom gedaan. Melk in een rode verpakking en puur in een blauwe verpakking. Volgens Tony komt dit omdat ze eerst alleen melkchocola hadden en ze rood mooi vonden voor de alarmerende boodschap. Dat is een goede gedachte. Echter het feit dat ze er een vraag en antwoord aan moeten wijden op hun website zegt denk ik genoeg. Lees het zelf maar eens. Ze moeten het blijkbaar regelmatig uitleggen. Om het toch wat duidelijker te maken hebben ze een gele band toegevoegd met de tekst.

Wil je meer weten over verpakkingen?

We delen onze kennis graag. Laat eens wat van je horen. Dan praten we er verder over. Wellicht met een lekker stukje chocolade erbij. Je kan er ook meer over lezen op onze disciplinepagina Ontwerpen Verpakking.

Sign up for newsletter