Logo
Cool Blue advertising on packaging
Google komt met een nieuwe update die enorm veel mooie voordelen voor de bezoekers van Google Search biedt. De vraag is wat deze impact voor jouw website heeft. We hebben in het verleden updates van Google gezien die websites zomaar van positie 1 naar positie 300 lieten vallen. In dit artikel gaan we in op de nieuwe update en de impact op de vindbaarheid van je website.

Google MUM update en impact op de vindbaarheid van je website

18 okt 2021

Zoals in het vorige artikel besproken komt Google binnenkort met een nieuwe update. Het belangrijkste doel van Google is de gebruiker betere zoekresultaten te bieden, meer en juistere informatie over de zoekvraag en gemak. Ze bereiken dat door Artificial Intelligence meer in te zetten en gebruik te maken van de enorme bak met data die Google heeft en continue binnenkrijgt. Wil je na het lezen van dit artikel meer weten, laat het ons dan weten. We zijn dagelijks met webdesign en seo bezig en helpen je graag,

De basis

In de basis verandert er eigenlijk heel weinig voor als je je content op je website al vooral inricht met heldere informatie voor je bezoekers. Content is belangrijk. Antwoorden geven op vragen. Je publiek informeren en niet je teksten schrijven voor Google. Wel is het handig om je aan een aantal basisregels te houden. Dit kan je vinden op een al wat ouder artikel van ons ‘Je site goed leesbaar maken voor Google zoekresultaten‘. Het komt er eigenlijk op neer dat je je tekst in hapklare brokjes schrijft met een duidelijke kopregel, je zogenaamde H1, die de lezer en dus ook Google direct verteld waar de tekst over gaat. En sub kopregels (zogenaamde H2 en H3) die de tekst nog wat verder onderverdelen in blokjes duidelijke info.

Waar het om gaat is dat Google graag relevant wil zijn, want als ze dat niet zijn en bezoekers gaan naar andere zoekmachines dan kunnen ze minder verdienen aan advertenties. Zo eenvoudig is het. En om relevant te zijn, moet de bezoeker die iets zoekt dus het antwoord krijgen wat ze willen horen. Hoe beter jij antwoord geeft en informeert hoe beter dit is voor Google.

De kansen

  • Google gaat beelden en video’s veel meer mee nemen in de zoekresultaten. Gebruik dan ook beelden, zorg voor goede beeldnamen en goede relevante alt teksten.
  • Zorg voor waardevolle informatie. Schrijf bijvoorbeeld wekelijks een artikel en plaats dat op je site.
  • Intern Linkbuilding. Help google door meer relevante info over een onderwerp op je site te vinden door op tekst naar andere pagina’s waar meer info te vinden is te linken. Bv als we een artikel over logokleuren schrijven, dan linken we deze tekst ook naar Ontwerpen van een logo. Google weet dan dat er nog meer waardevolle info te vinden is.
  • Plaats je artikel samenvatting met een link op je Google Bedrijfspagina. Dit komt dan automatisch onder je contactgegevens in de rechterkolom als je bedrijfsnaam daar tevoorschijn komt. Mooi toch! Kijk maar eens in google en zoek op ‘Ambasco. Je ziet dan rechts ons profiel en als je naar beneden scrollt zie je na de reviews een aantal artikelen.

Wat kan je doen

Maak een planning en een brainstormlijstje. Plaats daar een idee op als je iets interessants leest. Als je een keer geen tijd hebt voor een eigen artikel maak je een korte samenvatting met een link naar dat artikel dat je ergens hebt gelezen. Vermeld wel de bron. Voor de andere partij is dit zinvol omdat er een link naar hen gaat. Kopieer niet de tekst en beeld, tenzij de bron dit goed vindt. Je artikel hoeft echt niet twee pagina’s lang te zijn. Een kort artikel of een vraag en daar een antwoord op is al prima. Als je maar actief bent!

Sign up for newsletter