Logo

Een design audit helpt je structuur te brengen in je communicatie

Een design audit biedt houvast in het ontwikkelen van een goede consistente uitstraling.

Het woord audit klinkt intimiderend, maar is niet meer dan een analyse van je manier van communiceren. We proberen in kaart te brengen hoe er in de diverse kanalen gecommuniceerd wordt. Gericht op de visuele aspecten uiteraard. Het is immers een design audit. Snel gegroeide organisatie, of organisaties met meerdere locaties hanteren niet altijd een consistente uitstraling. Zo is er vaak wildgroei in kleur, logo en fontgebruik. Advertenties worden verschillend gemaakt, powerpointpresentaties verschillen vaak van medewerker op medewerker en handtekeningen onder emails zijn ook vaak verschillend. Dat is helemaal niet raar. Dat groeit als een organisatie groeit en meer mensen treden naar buiten. Het doel van een design audit is om dat in kaart te brengen zodat er vervolgens een actieplan opgesteld kan worden hoe het beter kan. 

Waarom Ambasco

We ontwikkelen al jaren logo’s, huisstijlen, websites, brochures, en noem maar op en hebben een enorme ervaring in het ontwikkelen van huisstijlgidsen. Door deze ervaring weten we waar we op moeten letten en hoe hoe iets beter kan. In principe kan elke organisatie zelf ook een design audit doen. Het probleem is alleen dat de tijd om een grondig onderzoek te doen ontbreekt en het is lastig om vervolgens op basis van het onderzoek met een stijlgids en actieplan te komen. Het is ons vak en we vinden het prachtig om te doen. Kortom, laten we eens praten.

Het resultaat van een audit

Na onderzoek leveren we een rapport en een plan van aanpak. We laten je zien hoe er naar buiten getreden wordt en we laten je zien hoe het beter kan. Wil je een stap verder dan verzorgen we ook een plan en voeren het uit zodat je er daarna weer jaren tegenaan kan!

Laten we kennismaken!

Heb je alleen een kleine opdracht of wil je praten over een campagne, of wil je dat we je op de lange termijn helpen? Allemaal leuk! We wisselen ons werk graag af. Zolang er bij jou maar passie en een idee achter zit.