Onderscheidt het merk met een sterk verpakkingsontwerp.

Een sterke verpakking is een geweldig communicatiemiddel.

Als je voor het schap staat zie je meerdere merken van hetzelfde product. Welke kies je? Waarom? Dat is precies de vraag die we ons en onze klant stellen als we aan de gang gaan met een ontwerp. De verpakking moet uitstralen wat de klant verwacht en wat je wil vertellen. Naast die marketingboodschap hebben we met een goede verpakking ook te maken met wettelijke eisen als voedingstabellen en met vorm en formaat. Hoe meer er in een doos en op een schap passen hoe makkelijker het vervoer en de opslag. Maar soms is vorm juist weer wat een product uniek maakt. Kortom, bij het ontwerpen van een goede verpakking heb je iemand nodig met ervaring en met kennis van dit soort zaken. Laten we daar nou net de mensen voor in dienst hebben!

Onze aanpak is persoonlijk en in directe samenwerking met de klant.

We nemen je mee in de ontwikkeling van A tot Z. Waarom? Omdat alleen jij precies weet wat wel en niet mag/moet/kan. Maar let op. We verrassen wel! Kortom, we ontwikkelen een verpakking vanuit de doelgroep, rekening houdend met jouw wensen, wettelijke eisen en uiteraard logistieke eisen. Een nieuwe verpakking moet immers behalve commercieel succesvol ook praktisch en kostenbeperkend zijn. Doordat we ook korte lijnen hebben met drukkers van karton, plastic, etc. zijn we in staat een volledige oplossing te bieden. 

Over het algemeen starten we met een eerste brainstormsessie. Praten over wat wel en niet kan. Wat de wensen zijn. Waarom er een nieuwe verpakking moet komen, etc.. Vervolgens kijken we graag in de praktijk. Zowel in bv winkels als bij het productieproces en in het bedrijf. Niets is zo verfrissend als kijken naar de praktijk. We halen onze creativiteit overal vandaan.

Packaging design

Het resultaat. Een verpakking dat een verhaal vertelt.

Een verpakking is onderdeel van het verhaal van het merk.  Inspiratie voor een geweldig ontwerp kan zomaar uit een eenvoudige kist in een productiehal komen. Oude foto’s uit het archief zijn ook altijd goed. Graag duiken we samen met in het verleden. We willen de organisatie voelen, ruiken en ervaren. Vervolgens gaan we aan de slag. Vaak komen onze creatievelingen met diverse ontwerpen. Deze worden gepresenteerd. Soms gewoon in beeld, soms al uitgewerkt als mockup. Samen kiezen we een ontwerp of combineren we meerdere ontwerpen. We gaan daar verder mee tot we een geweldig ontwerp hebben. Een verpakkingsontwerp dat communiceert, het merk versterkt en zichzelf verkoopt.

Waar kan je op rekenen?

  • Een unieke verpakking.
  • Meerdere conceptvoorstellen
  • Korte lijnen. Direct contact met de vormgever
  • Volledig gebruiksrecht van het ontwerp

Laten we kennismaken!

Heb je alleen een kleine opdracht of wil je praten over een campagne, of wil je dat we je op de lange termijn helpen? Allemaal leuk! We wisselen ons werk graag af. Zolang er bij jou maar passie en een idee achter zit.