Wat is het belang van een goede UI & UX Design?

Een mooi website, een geweldige software tool, een leuke app. Maar worden deze wel gebruikt zoals de maker bedoelt?

UX staat voor user experience, ook wel gebruikerservaring genoemd. UI staat voor User Interface. User experience (UX) design is erop gericht om een website, een app of een softwareapplicatie aan te laten sluiten op de verwachtingen en wensen van gebruikers.

Ontwerpen op basis van de gebruiker wordt regelmatig onderschat. Ontwikkelaars van software of van apps hebben vaak in hun hoofd hoe iets moet werken, hoe door een site geklikt wordt, hoe mensen een app gebruiken. Dat hoeft echter niet overeen te komen met het dagelijkse gebruik.

Hoe pakken we het aan

Ontdekken wie je doelgroep is. Onderzoek doen naar hun behoeften en hoe ze websites en tools gebruiken. In kaart brengen wat jij wil bereiken met je app, met je website, met de software en vervolgens de functionele flow in kaart brengen voor we aan de gang gaan met ontwerpen. We gaan verder dan alleen een mooi jasje. We kijken bv ook naar hoe een softwaretool foutmeldingen geeft. Wat vertelt de software je op dat moment en hoe kan je de gebruiker weer snel op weg helpen. De UX/UI designer gaat verder en werk nauw samen met de developers. 

Gebruik van een website, app of software moet makkelijk en logisch zijn. 

We leveren ontwerpen en ondersteuning bij de inrichting van de software, website of app. We werken graag met specialisten samen. Maar wil je het bouwen van een app of website volledig aan ons uitbesteden dan regelen we alles voor je. Het eindresultaat is een website die doet wat het moet doen, converteren. Of een app die succesvol is en makkelijk en logisch navigeerbaar. Of een softwaretool die duidelijk en overzichtelijk is met een consequent gebruik van kleuren, style fonts, witgebruik, icoongebruik en logische indeling. We weten wat we doen. We hebben het vaker gedaan!

Laten we
kennis delen!

Enkele statistieken uit onderzoek

  • Elke Euro die geïnvesteerd wordt in UX, levert 100 Euro rendement op (Forrester)
  • 80% van de klanten is bereid meer te betalen voor een betere klantervaring (Capgemini)
  • Investeren in UX tijdens de conceptfase van een project, vermindert productontwikkelingscycli met 33 – 50% (Interaction Design)

Laten we
kennis delen!

Laten we kennismaken!

Heb je alleen een kleine opdracht of wil je praten over een campagne, of wil je dat we je op de lange termijn helpen? Allemaal leuk! We wisselen ons werk graag af. Zolang er bij jou maar passie en een idee achter zit.