De tijd gaat door, het bedrijf groeit door, de doelgroep ontwikkelt zich. Een restyle van het logo frist de huisstijl op.

Geef het bedrijf of merk een oppepper met een refresh van het logo

Het logo is al jaren in gebruik. Iedereen is tevreden en toch knaagt er iets.  Het logo en de huisstijl vervang je niet zomaar. Er is immers jarenlang toegewerkt naar een bepaalde stijl en uitstraling. Toch is het goed om regelmatig de balans op te maken. De organisatie verandert, de omgeving verandert, de klanten veranderen. Dus wellicht is het ook tijd om je logo en huisstijl te veranderen. Belangrijk aandachtspunt is behoud van je herkenbaarheid. En laten we daar nou net heel erg goed in zijn!

Het traject voor het aanpassen van een bestaand logo verschilt niet heel erg van het maken van een volledig nieuw logo.

Ook in dit geval willen we de diepte in. We willen weten wat de organisatie drijft. Soms adviseren we een volledig nieuw logo. Soms toevoeging van een beeldmerk, soms een andere letter, kleuren, etc.. We gaan stap voor stap op weg naar een nieuw fris ontwerp van het bestaande logo en zorgen ervoor dat mensen nog steeds de organisatie herkennen. Het DNA van de organisatie blijft in het logo. Kortom, Ambasco is in staat om met behoud van karakter uw logo een opfrisbeurt te geven.

restyle-logo
logo-restyling

Onderstaand een voorbeeld hoe we het logo van Nederlof in stapjes hebben opgefrist. Het is anders geworden en toch herkenbaar gebleven.

Stap 1: Als eerste hebben we een aanpassing gedaan in de typografie. Het zijn subtiele wijzigingen maar belangrijk voor de leesbaarheid en rust als geheel.

Stap 2: Vervolgens hebben we kritisch gekeken naar kleurgebruik. Omdat de kleur zwart behoorlijk dominant en contrastrijk is hebben we die aangepast naar blauw. Zakelijk, vriendelijk en informatief.

Stap 3: Als laatste stap zijn we op zoek gegaan naar een element dat meer vertelt over het bedrijf. We zijn gekomen tot een vorm die een aanleg symboliseert. In de drukkerswereld de basis en referentiekader van het drukproces. Als kleur hebben we gekozen voor fris oranje. Staat goed in contrast met blauw en is een duidelijke signaalkleur.

Het resultaat van een logo restyle

Een restyle van een logo en bijbehorende huisstijl toont aan dat het bedrijf of merk bij blijft en niet bang is om te veranderen. Doordat we bij een restyle altijd kijken naar het ‘DNA’ van het bedrijf of merk behoud je herkenbaarheid. De boodschap is duidelijk. Ik ben een modern bedrijf, ik zie wat er gebeurt en blijf bij. Dit straalt af op de dienstverlening. Blijf je bijvoorbeeld continue je producten en diensten vernieuwen, maar heb je in je logo een gedateerd font gebruikt dan klopt dit niet. Uiteraard geld dit ook andersom. Een logo en bijpassende huisstijl moeten passen bij het product, dienst, bedrijf en merk. Een restyle verzorgt door Ambasco garandeert professionaliteit.

Waar kan je op rekenen?

  • Een logo dat past bij vandaag met behoud van herkenbaarheid
  • Meerdere conceptvoorstellen
  • We houden van direct contact en korte lijnen.
  • Volledig gebruiksrecht van het ontwerp

Laten we kennismaken!

Heb je alleen een kleine opdracht of wil je praten over een campagne, of wil je dat we je op de lange termijn helpen? Allemaal leuk! We wisselen ons werk graag af. Zolang er bij jou maar passie en een idee achter zit.