Logo
Cool Blue advertising on packaging
Verpakkingsontwerp is een aparte discipline. Een verpakking zo mooi en onderscheidend maken maken is het doel. Maar er is meer! Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid, schade voorkomen en merkidentiteit. In dit artikel gaan we in op duurzaamheid.

Creativiteit stopt nooit, zelfs niet bij je verzenddoos. De verzenddoos en duurzaamheid.

22 sep 2021

Ambasco is gespecialiseerd in verpakkingen. Over het algemeen krijgen we aanvragen voor het ontwerpen van een productverpakking. In de meeste gevallen gaan we aan de slag met creatieve ideeën om het product zo goed mogelijk voor de dag te laten komen. Rekening houdend met de doelgroep, het product, het onderscheidend vermogen t.o.v. concurrerende producten, positie in een schap, distributiekanaal, etc.. We kijken ook naar logistiek. Bijvoorbeeld hoeveel producten kunnen er in een doos, positie van barcode, enzovoort. Daarnaast moeten we rekening houden met wettelijke eisen. Voor voedsel moeten we na denken over de ingrediënten.

Waar we niet zo veel vragen over krijgen is de verzenddoos. En daar willen we het in dit artikel eens over hebben, want met de verzenddoos kan je je geweldig onderscheiden. En behalve onderscheidend vermogen kan een slimme creatieve oplossing je zelfs enorm veel kosten besparen!

Duurzaamheid en verpakking

Een verpakking is ook maar een doos. We irriteren ons allemaal aan de enorme grote dozen die bij je binnenkomen als je ergens online een klein pakketje besteld. Het excuus is dat ze toevallig alleen nog grote dozen op voorraad hadden. Hartstikke zonde natuurlijk. Gelukkig stappen de grote online winkels over op dozen op maat. Machines die de doos op maat maken voor verzending. Steeds opnieuw per bestelling. Lees maar eens dit artikel van Bol.

Wij als creatief bureau kunnen hier niet veel mee, maar het is wel goed om te vermelden. Waar we wel een rol in kunnen spelen is de herbruikbaarheid van verpakking. Want hoe klein of op maat een verpakking ook is, het karton gaat uiteindelijk wel weg.

Je kunt ook iets leuks doen met de verpakking. Zo heeft de Hema een leuke serie verzenddozen op de markt gebracht.

Inspiratie om zelf iets leuks te doen met een verpakking

Je hoeft je natuurlijk niet tegen te laten houden door verpakkingen waar niet zo’n mooi ontwerp van is gemaakt. Met een beetje creativiteit kan je elke verpakking een nieuw leven geven! Kijk eens op deze Pinterestpagina over knutselen met  verpakkingsontwerp en laat je inspireren.

In onze volgende blog gaan we in op kostenbesparing door slim om te gaan met je verpakkingsontwerp en bouwen aan je merkbekendheid.

Sign up for newsletter